Twee katten dood bij woningbrand Beijum; bewoner gewond

In een woning aan de Bekemaheerd in de wijk Beijum heeft maandagavond brand gewoed. Bij de brand zijn twee katten om het leven gekomen. Eén van de bewoners is gewond geraakt. De woning is fors beschadigd.

De melding van de brand kwam rond 20.15 uur bij de brandweer binnen die daarop uitrukte met een bluswagen en een hoogwerker. Bij aankomst bleek de brand te woeden in de keuken. Volgens ooggetuigen ging de brand gepaard met forse rookontwikkeling.

Eén van de bewoners die door de brandweerlieden in veiligheid werd gebracht, bleek teveel rook ingeademd te hebben. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De bewoners maakten de brandweer duidelijk dat er verschillende huisdieren in het pand aanwezig waren. Daarop werd ook de Dierenambulance ter plaatse gevraagd. Nadat de brand in de keuken bestreden was ging men in de woning op verkenning. Drie katten en een papegaai konden gered worden. Twee katten bleken de brand niet overleefd te hebben.

Stichting Salvage is ingeschakeld die de bewoners gaat ondersteunen bij het afhandelen van de schade. De schade in de woning is fors. Het is nog onbekend hoe het vuur kon ontstaan.