Wethouder geeft sociale bedrijven een pluim

nieuws

Wethouder Roeland van der Schaaf heeft vrijdag de eerste Social Return Awards uitgereikt. De Bios-groep, Donkergroen, Machinefabriek Rusthoven en Visschedijk kregen hun award omdat ze zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Social Return Award is in het leven geroepen door de gemeente Groningen, die wil ondernemers in het zonnetje zetten voor de manier waarop ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt betrekken in hun bedrijf. De prisj bestaat uit een logo die de bedrijven als een soort onderscheiding op hun website en in hun correspondentie mogen gebruiken. Wethouder Roeland van der Schaaf: “Deze bedrijven laten zien dat zij maatschappelijke doelen kunnen combineren met de eigen bedrijfsvoering.”

De gemeente Groningen zal vanaf nu elke maand een Award uitreiken aan een ondernemer die zich op positieve manier inzet voor Social Return.