Minder inschrijvingen Hanzehogeschool

nieuws
foto: Frank de Kleine / Flickr.com

Het aantal nieuw ingeschreven studenten bij de Hanzehogeschool Groningen is dit studiejaar met 5,5 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het waren er ruim 6500. In totaal staan er nu ruim 27.000 studenten ingeschreven.

Opvallend is vooral de stijging van 19 procent bij de technische opleidingen Communication & Multimedia Design, 24 procent bij Elektrotechniek en 14 procent bij de opleiding Verpleegkunde.

De daling komt vooral door 38 procent minder studenten aan de Pedagogische Academie, 20 procent bij Performing Arts en 20 procent bij Algemene Beeldende Kunsten.

Het aantal nieuwe studenten aan hogescholen daalt ook in landelijk opzicht. Dat komt vooral doordat de lat omhoog gaat qua onderwijskwaliteit, doordat de arbeidsmarkt aantrekt en door de introductie van het studievoorschot.