Groningen veiligste grote gemeente

De gemeente Groningen is de veiligste grote gemeente van Nederland. Van alle gemeenten met meer dan 50.000 inwoners vonden er vorig jaar in Groningen de minste inbraken plaats. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

In 2014 werd er landelijk 71.700 keer ingebroken. Dit is een afname van negentien procent in vergelijking met het jaar ervoor. In alle provincies is de afname terug te zien, behalve in Limburg, waar er in 2014 juist meer werd ingebroken. De top drie van onveiligste plaatsen is volledig in handen van Zuid-Nederlandse steden; Eindhoven, Breda en Tilburg.

De meeste inbraken werden in 2014 gepleegd tijdens de Kerstdagen en Oud & Nieuw. Ook in de zomer was er een toename te zien. Dit komt omdat vanwege het warmere weer mensen hun ramen en deuren open hebben staan, waar gelegenheidsdieven gebruik van maken.

Het is niet voor het eerst dat Groningen de prijs krijgt toebedeeld. Ook in 2012 was dit het geval.

Bekijk hier de risicomonitor van het Verbond van Verzekeraars.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *