Eerste asielzoekers vrijdagavond al gearriveerd

nieuws
Foto: Erick Bakker

Vrijdagavond al kwamen de eerste asielzoekers aan in de noodopvang aan de van Swietenlaan in de wijk Corpus den Hoorn. In totaal kwamen 262 vluchtelingen, voornamelijk uit Syrië, in de loop van de avond met bussen aan.

Oorspronkelijke zouden de eerste vluchtelingen zaterdag arriveren. “Omdat de nood in het land hoog is willen we deze locatie zo snel mogelijk vol hebben. Daarom komen er zaterdag en zondag opnieuw mensen binnen tot we het totaal van 550 mensen bereikt hebben”, aldus Esmeralda van Boon, adjunct locatiemanager van het COA.

Het COA zegt zaterdag dat ze helemaal klaar zijn voor de opvang van vluchtelingen. Zelfs kinderledikanten staan klaar in de centrale hal van de noodopvang.

 

.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *