Dag van de Groninger Geschiedenis druk bezocht

nieuws
fotograaf, Marij Kloosterhof

De Dag van de Groninger Geschiedenis trok zaterdag ruim 3.000 bezoekers. Het thema van dit jaar was ‘Tussen Droom en Daad’.

Er werden lezingen, entertainment, rondleidingen en excursies aangeboden. Het publiek kon ook verschillende schepen bezoeken: van het oudste binnenschip:de Familietrouw uit 1894 tot en met de Ecolution van Wubbo Ockels. De 29ste Dag van de Groninger Geschiedenis werd traditiegetrouw afgesloten met de Groninger Geschiedenisquiz. Waarbij haast geen enkele deelnemer de eindstreep haalde.

De Dag van de Groninger Geschiedenis is een samenwerking tussen verschillende cultureel-historische instellingen en wordt georganiseerd door RHC Groninger Archieven, het Huis van de Groninger Cultuur, het Gronings Audiovisueel Archief, het Groninger Museum, Cultuurhistorische vereniging Stad en Lande, Groninger Forum Bibliotheek en het Noordelijk Scheepvaartmuseum.