Bewonersorganisatie Beijum wankelt

wijken

De Bewonersorganisatie Beijum zit  dicht tegen de ondergrens aan van een volwaardige bewonersorganisatie zegt het bestuur. Om die reden heeft het bestuur een werkplan voor de komende tijd opgesteld. De animo om daarover mee te praten was nagenoeg nihil, 9 november krijgen de leden nog een laatste kans.

“In dat werkplan had het bestuur geformuleerd dat ze binnen een half jaar resultaat wilde zien. In de vorm van een ledenwerfcampagne, versterking van bestuur en werkgroepen, mensen voor de site en de BOB-cafés, en dergelijke. Gezien de magere belangstelling op de ledenvergadering en de totale desinteresse daarvoor en daarna waarin niemand zich heeft aangemeld voor alleen al een gesprek over verwachtingen en mogelijkheden, hebben we niet de illusie dat het komende halfjaar verbeteringen te verwachten zijn. Daarnaast vinden we dat we in al die jaren meer dan genoeg modder over ons heen hebben gehad.”

Maandag 9 november is er een extra ledenvergadering. Op die vergadering moeten de leden maar aangeven of zij nog toekomst zien voor de BOB of niet.