“RUG kan censuur Chinese overheid omzeilen”

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/Rotorhead

De Rijksuniversiteit denkt op haar campus in China problemen rond de censuur van de overheid op het internet te kunnen omzeilen.

De RUG werkt aan een nieuwe campus voor studenten in het Chinese Yantai. Omdat de Chinese overheid onwelgevallige sites censureert, zijn de zoekmachine van Google en Google Apps for Education daar niet te vinden. De Universiteitsraad sprak daar meermalen haar zorgen over uit.

Bestuursvoorzitter Sibrand Poppema zegt dat er een mogelijkheid is om de toegang tot internet via Nederland te laten lopen. Dat doet de universiteit van New York ook op een campus in Shanghai. Volgens Poppema zal de academische vrijheid op de campus gegarandeerd zijn, omdat het niet om een reguliere universiteit gaat.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *