PvdA gemeenteraadsfractie:”Uitspraken Alders onverstandig”

De PvdA gemeenteraadsfractie in de stad noemt de uitspraken van Hans Alders over het verkleinen van het aardbevingsgebied onverstandig.

Alders deed zijn uitspraken in het Algemeen Dagblad van afgelopen zaterdag.  Nieuwe rapporten zouden uitwijzen dat het bevingsgebied kleiner zou moeten zijn en dat het aantal woningen dat gevaar loopt aanmerkelijk lager zou zijn dan nu wordt aangenomen. “Wij willen weten waarop Alders zijn uitspraken baseert, wat er de afgelopen weken zo plotseling is veranderd en wat dan de gevolgen voor de stad zijn,” aldus Carine Bloemhoff fractievoorzitter van de PvdA.

De partij wil ook dat het stadsbestuur met Alders over de kwestie in gesprek gaat, en heeft het college daarom vragen gesteld.

 

 

Deel dit artikel:

   1. Ennneuuuhh 62% van de Grieken stemden tegen …( via een referendum) We merken Nu hoe men met Feitelijkheden cq raporten en uitslagen omgaat.
    De Vazalen ( plaatselijke en landelijke ) bestuurders dansen naar de PIJPEN van die de macht in handen hebben.
    Het maakt geen reet uit ..HET GROTE geld ( NAM)..bepaald.!!

   2. Dat referendum in Griekenland was al moeilijk genoeg geformuleerd zonder dat de Grieken ook nog hun mening moesten geven over de versteviging van huizen boven het Groninger gasveld.

 1. Aldus de PvdA als een vriendelijke benadering. Er gaat niets vanuit. Men had bij de benoeming van Hans Alders al protest moeten aantekenen. De publieke opinie was immmers al tegen deze benoeming. Men heeft het door laten etteren, met dit als resultaat. Uitspraken van Hans Alders die waren voorzien. Hij was niet voor Groningen, maar namens politiek Den Haag aangesteld!

 2. Hans Alders is het verlengstuk van de NAM en de energie-sector (Energie-Ned, zijn vroegere belangenclub). Wat in het vat zit, komt er ook uit!

  Zie: http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=152531

  Er dient een second opinion te komen.

  De PvdA-Statenfractie reageerde onmiddellijk uitstekend! Niet de SP-Statenfractie. Zeer opvallend.

  Zie: http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=152545

  Zie ook deze column van Henk Binnendijk van 23 juli 2015:

  “Kansspel Groningen”

  http://www.rtvnoord.nl/opinie/artikelcol.asp?p=151732

  Heel goed dat de PvdA-raadsfractie nu eveneens klare wijn schenkt.

  De Groninger Bodembeweging (GBB) reageert op soortgelijke wijze. De Nationaal Coördinator Groningen is thans controversieel geworden. Door een strategische beginnersfout. Superslechte beeldvorming.

 3. Hij durft in elk geval zijn nek uit te steken.
  De grootte en ernst van de aardbevingen wordt vaak schromelijk overdreven.
  De zogenaamde slachtoffers met hun vaak verouderde, verwaarloosde huisjes en de hele industrie die hier weer een dik belegde boterham aan denkt te kunnen gaan verdienen, ruiken de grote pot met SHELL geld.
  Het voorlopige hoogtepunt in deze klucht is natuurlijk het aardbevingsbestendig maken van de Forumfallus die notabene op een uitloper van de Hondsrug komt te staan.

 4. Reactie over bananen, tussen alle verdachtmakingen en persoonlijke aanvallen op Hans Alders door gefrustreerde mensen zonder inhoudelijke kennis (of mening) door: Eet meer bananen!

 5. Wie nou echt denkt dat het PvdA en de landelijke politiek zich inzetten voor mensen die schade ondervinden van aardbevingen moet maar weer lekker gaan slapen. Vadertje staat wel over jullie.

  1. Groningen heeft in zijn totaliteit schade. Ook de imago van Groningen wordt hiermee geteisterd. Investeerders durven niet meer, waardoor de werkloosheid nog verder oploopt en de armoede alsmaar zorgelijker wordt. Groningen was immers altijd al slecht toebedeeld.

 6. Voor een aantal mensen is het nooit goed. Welke ruimhartige regeling ook wordt bedacht, nooit is het genoeg.
  Niet handig van Alders dat niet direct de rapporten publiekelijk gemaakt worden. De manier om dit soort resultaten te presenteren is niet handig.
  Wanneer de informatie klopt dan is het natuurlijk goed nieuws, ondanks alle complotten die sommigen, al dan niet in gebrekkig Nederlands genoteerd, menen te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *