Noorderpoort trekt in hypermodern nieuw gebouw

Zo’n zevenhonderd leerlingen moeten er straks les krijgen: het schoolgebouw aan de Muntinglaan in de stad. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om van een oud gebouw een spiksplinternieuwe vestiging te maken. “Ik ben echt ontzettend trots op het resultaat.”

“Dit gebouw werd geopend in 1962”, vertelt Wijbren de Jong van het Noorderpoort. “Onder andere de UTS en de Sybrand Stratingh MTS hebben hier gezeten. Sinds twee jaar staat het leeg”. De Jong vertelt dat vorig jaar begonnen is met het neerzetten van een compleet nieuw gebouw. “Het oude pand hebben we helemaal gestript. Alleen de pilaren en het dak is blijven staan. Vervolgens hebben we alles opnieuw opgebouwd.” Het nieuwe gebouw vervangt de vestigingen aan de Pop Dijkemaweg en de Euvelgunnerweg.

Het resultaat mag indrukwekkend worden genoemd. “Dit is het elektro-lokaal, waar onze leerlingen straks elektrotechniek gaan krijgen. Daar komt een theorielokaal, en hier komt apparatuur te staan waarmee de tieners hun opdrachten uit kunnen voeren.” In het gebouw wordt momenteel nog druk gewerkt. “Er moeten nog veel puntjes op de i worden gezet, maar we liggen op schema.” Als alles goed gaat, beginnen eind-augustus de eerste lessen.