Kamp en NAM keren gedupeerden aardbevingen rug toe

nieuws

De Staat en de NAM verwerpen de claim om vergoeding voor immateriële schade. Dat blijkt uit een reactie van de NAM en minister Kamp op een dagvaarding van 150 gedupeerden.

Door de aardbevingen is het woongenot van veel gedupeerden aangetast. Ook hebben zij aanhoudende angst, onzekerheid en stress. Ze zijn bang dat er in de toekomst gewonden gaan vallen door de aardbevingen. Dit leidt tot meer lichamelijke- en psychische klachten en slaapproblemen. Er zijn voorbeelden van gedupeerden die in behandeling zijn bij een psychiater, een burn out hebben of die hun kinderen niet meer in bepaalde kamers laten slapen uit angst voor instorting.  Zij spanden via advocaat Pieter Huitema een zaak aan.

Volgens minister Kamp en de NAM zijn  zorgen als gevolg van deze aardbevingen onvoldoende ernstig om voor een vergoeding in aanmerking te komen. ” Onbegrijpelijk en een klap in het gezicht van de gedupeerden”  aldus Pieter Huitema van De Haan advocaten.