Wethouder vindt “labbekakken” schandalige uitspraak

Wethouder Roeland van der Schaaf heeft geen goed woord over voor de uitspraken van voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Hij noemt mensen met een bijstandsuitkering “labbekakken”, slappelingen die direct aan het werk kunnen en moeten.

“Hoger opgeleiden kunnen ook best asperges steken, in het zonnetje, met de radio aan, wat is daar mis mee?” vraagt hij zich af. De uitkering moet naar beneden om zogenoemde bijstanders te stimuleren aan de slag te gaan.  Wethouder Van der Schaaf vindt dat de Boer schandalige uitspraken doet over een grote groep mensen die meestal buiten hun schuld  in de bijstand zitten. Bovendien gaat hij  zijn eigen verantwoordelijkheid uit de weg. In 2013 sprak VNO-NCW af te zorgen voor 100.000 banen voor mensen met een arbeidshandicap. Nu zegt de Boer deze mensen niets te kunnen bieden. De wethouder heeft heel andere ervaringen met werkgevers in het noorden. Zij werken graag en met succes mee.

VNO-NCW in Noord Nederland wilde niet reageren op de uitspraken van haar voorzitter. De Boer zegt inmiddels, zijn uitspraken te betreuren.