Stadspartij wil HSL weer op de agenda

Amrut Sijbolts, de fractievoorzitter van de Stadspartij, wil dat de hogesnelheidslijn weer op de agenda gezet wordt.

Ook Groninger Belang en andere lokale partijen staan achter die plannen. Een snellere verbinding tussen Amsterdam en Groningen zou voor een economische impuls zorgen. Als de lijn doorgetrokken wordt richting Noord-Duitsland en Scandinavië, betekent dit dat dat gebied beter bereikbaar wordt. Eind 2007 werden de plannen voor de Zuiderzeelijn afgeschoten. Als compensatie hiervoor kreeg het noorden 2,1 miljard euro.

Sijbolts wil dat de haalbaarheid van dit plan onderzocht wordt en dient daar volgende week een motie over in. Provinciale Staten reageerden woensdag afwijzend over de plannen.

Deel dit artikel:

  1. Als je een Verbinding Amsterdam Hamburg, Kopenhagen Stockholm op de agenda zet dan mag er over die lijn misschien ook een trein rijden die ook in Groningen stopt. Dan moet je wel de ontwikkeling van het stationsgebied stop zetten om een nieuw ontwerp te maken om deze internationale lijn te faciliteren.

  2. Mooi! Bovendien was de 2,1 miljard destijds als compensatie sterk afdoende.

    Waarom de provinciale staten de plannen woensdag jl hebben afgeschoten is een groot vraagteken. Er lag immers een rapport en dit rapport is volledig officieel geaccordeerd door de regering midden jaren 90s. Dus waar onze provinciale staten volledig tegen indruisen. Het zijn dan ook geen Grunnegers in onze staten. En dit is behoorlijk beschamend! Dat lees je dan ook terug op twitter. Geen dossierkennis. Eén grote ergernis!

  3. Het is weer zomer ! komkommertijd.
    Noord Duitsland en verder is al jaren zeer goed bereikbaar vanuit Nederland. Zelfs via een uithoek waar je eigenlijk niks te zoeken hebt als Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *