Invalide bijna verdronken: getuigen gezocht

112

De politie zoekt naar getuigen die informatie hebben over een invalide man op een scootmobiel die in het water van de Kardingerplas is terecht gekomen.

Het incident gebeurde vrijdagmiddag tussen half drie en half vier. Een 50-jarige man stond stil op het fietspad langs de Parkallee, die even geblokkeerd was wegens werkzaamheden. Op dat moment werd er van achteren met kracht tegen zijn voertuig getrapt, waardoor de scootmobiel richting het water reed. Van schrik kneep de man in de gashendel in plaats van de rem en reed het water in. Enkele omstanders schoten direct te hulp en hielpen de man uit het water. Iets wat op eigen kracht waarschijnlijk niet was gelukt. Door het snelle optreden van omstanders kwam de man met een nat pak en een kapotte scootmobiel weer op de kant. De scootmobiel is niet meer te reparen.

De politie zoekt getuigen die hebben gezien wie er tegen de scootmobiel heeft getrapt. Hebt u iets gezien of weet u hier iets van, neem dan contact op met de politie in Groningen, telefoon 0900 8844.