Stadjer dreigt met mes en ramt politieauto’s

112
foto: Andries Oord

De politie heeft vrijdagmiddag bij een oprit van de A7 een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. Hij had bovendien meerdere politiewagens geramd.

De man zou in Zuidlaren een vrachtwagenchauffeur hebben bedreigd met een groot mes, waarna hij wegreed. De chauffeur gaf daarop de gegevens van diens auto door. Ruim een half uur later zagen agenten hem over de Peizerweg in de Stad rijden. De bestuurder negeerde een stopteken, waarna een achtervolging via de westelijke ringweg ontstond. Hij beging hierbij diverse verkeersovertredingen.

Toen agenten voor hem gingen rijden ramde de Stadjer hun wagen. Hij werd hierna door nog eens twee politieauto’s klemgereden. Toch wist de man, door te botsen, weg te rijden. Agenten reden hem uiteindelijk klem. Hierop werd de man door de agenten met getrokken pistolen ingerekend.

In de auto lag een groot mes. De Stadjer verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. Zijn auto werd in beslag genomen, omdat hij herhaaldelijk zonder rijbewijs heeft gereden.