Meer voorlichting voor homovriendelijker Groningen

Meer voorlichting op scholen moet bijdragen aan de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Nederlanders zeggen homoseksualiteit te accepteren, maar hebben moeite met twee zoenende mannen in het Noorderplantsoen.

Belangenvereniging COC Groningen en Drenthe spreekt van een zorgelijk conclusie. Middels meer voorlichting op scholen willen zij meer begrip voor seksuele diversiteit creëren.

Deel dit artikel:

 1. Hoor je dat Pieter? Het is heel normaal en heel gewoon. Niet meer zo raar doen hoor. Als je soms even onpasselijk wordt van zoenende mensen, gewoon wegkijken. Dat geklefbek is gewoon een ritueel van prille liefde en gaat vanzelf een keer over. Ooit al eens tongende bejaarden gezien? Nou dan!

 2. Waarom wil dat COC dat toch zo doordrukken? De meerderheid van de Nederlanders vindt het niet normaal. Dat is het nu eenmaal ook niet.

 3. zelf ben ik ook homo, ik zal nooit met mijn vriend in het openbaar zoenen. waarom zouden wij? dat soort dingen doen we thuis.

 4. Marc.

  Mag ik zelf even bepalen wat ik onsmakelijk vind?

  Harald Doornbos schreef het al een keer heel terecht. Iets in de trant van ‘qua onverdraagzaamheid naar anders denkenden zijn de Afghaanse Taliban en westerse “liberaal” aan elkaar gewaagd’.

  Ik zit niet op de sexualisering van de publieke ruimte door Rotterdamse Zomercarnaval, Amsterdamse Gay-privé en rellerigheid van het COC en “Dokter Corrie” te wachten. Mag ik?

  En ja, qua exhibitionistisch en voyeuristisch gedrag zijn homo’s veel fanatieker dan hetero’s. Als jongeman liep ik veel en hard. Met een boog om de gore bendes als Hoornseplas Zuidzijde en Stadspark (relatief schone lucht)heen.

  Heb er een keer als onderdeel onderdeel van de warming up gerekt en gestrekt. Kwamen er een binnen no-time twee met leer beklede mannen op me af gewandeld. Voelde me overtuigd van mijn eigen jeugdige kracht niet bedreigd, maar heb de warming up toch maar afgebroken.

  Was een tijd dat er geen parkeerplaats in het Westen van het land niet een Glimmermade achtig broedplaats (van SOA) was.

  Bart Croughs heeft wel eens wat over de enorme sexuele drift van homoseksuelen geschreven. In het boekje “in de naam van de vrouw, homo en allochtoon’.

  Hou je lichamelijke intimiteiten gewoon lekker binnen het huis, parenclub of dark-room. Een beetje respect voor de publieke ruimte is niet zo verkeerd. Misschien moet je wat ouder worden (vandaar amper publiekelijk zoenende bejaarden) om dat te begrijpen.

  1. Je mag helemaal zelf bepalen wat je onsmakelijk vindt, maar je mag niet het gedrag van anderen bepalen omdat je het onsmakelijk vindt. Alles wat mannen en vrouwen met elkaar in het openbaar mogen doen, mogen mannen en mannen of vrouwen en vrouwen ook. Dus niet zo flauw homo’s mogen niet zoenen of handje vasthouden.

   1. Handjes vasthouden interesseert me geen ruk. Maar haaks op de snavel vind ik ongepast.

    (Wat een gevoeligheid mbt topics over Rehwinkel of homoseksualiteit?!).

 5. Wanneer je een oordeel geeft over mensen op basis van hun sexuele voorkeur dan is dat inderdaad niet normaal.
  Wanneer mensen van het gelijke geslacht elkaar willen zoenen in het openbaar en je hebt daar moeite mee dan moet je daar maar even aan leren wennen.

  1. Mag ik zelf uitmaken wat ik onsmakelijk vind en wat niet?

   Of is dat voor de “liberale” westerling te moeilijk. En verdient die eigenlijk de omschrijving westerse gedachten- en gevoelenspolitie?

   1. Tolerantie is kennelijk bij VSH dat je wel van alles mag zijn of vinden maar dat je dat vooral uitsluitend thuis met de gordijnen dicht mag ventileren.
    In een vrije liberale samenleving is dat wel een bekrompen gedachtengang.

    Gelukkig went het allemaal vanzelf. Onze ouders is het ook gelukt om te wennen aan lang haar bij mannen en korte rokken bij vrouwen. Dan lukt het homofoben ook wel om te wennen aan zoenende homo’s op straat.
    En ondertussen maar schelden op moslims vanwege hun gebrek aan tolerantie. Over schijnheiligheid gesproken.

   2. Nogmaals oude roestige makker.

    Heb ook niets met zoenende hetero’s in de publieke ruimte. Heb ik al eens geschreven. Zo moeilijk om te lezen of iets een uurtje/dagje te onthouden?

    Verschil met iets onsmakelijk vinden en mensen erom van gebouwen willen flikkeren (zoals de door Selwerder Moskee uitgenodigde Kalbani) lijkt me trouwens nogal een verschilletje. Of niet?

   3. En uiteraard worden de moslims als bron van alle kwaad er weer bij gehaald door de islamofoben.

   4. Wie begon er nou over moslims Jack? VSH of jij? Doe toch niet altijd zo zielig man.

   5. Pieter.

    Jack hangt heigend in de touwen.

    Hij had zich anderhalf jaar geleden als taak gesteld om de OOG site te verlossen van voor de lokale PvdA (gedachtenpolitie) onwelgevallige meningen, maar een angstaanjagend agressieve vorm van aderverkalking doet hem een meelijwekkend figuur worden.

    Die arme vrouw van Jack.

   6. @Pieter
    Wel even opletten!
    VSH sleept de moslims er bij, zie zijn reactie op 13 mei, 12:59 uu.

    @VSH
    Hoeveel waarde hecht je zelf aan diagnoses van een schoonmaker?

    @beiden
    Homofobie wordt wel verklaard door onzekerheid over de eigen seksuele identiteit. Mij lijkt dat heel vervelend.

   7. Hahaha. Jackieboy toch.

    Mooie jaren zeventig verklaring voor homofobie.

    De reden dat de primaat homo sapiens homoseksualiteit afkeurt heeft er veel meer mee te maken dat het als bedreigend voor de continuïteit van de groep wordt ervaren.
    In de eerste plaats omdat het groepsoverleven-technisch gezien improductieve sex is, en in de tweede plaats omdat de anus minder geschikt is voor het ontvangen van het manlijk lid,is dan de vrouwelijke vaginale, en via bloed voor overdraagbare ziektes zorgen.

    (En verder kan de afkeer van poep, een reden zijn dat hetero’s, maar ook homo’s, een afkeer hebben van het binnen homosex nogal dominante kontje bonken. Vind ik ook ronduit goor. Is me wel eens door een vrouw gevraagd, maar poepsex, in welke vorm ook, is niet mijn ding).

   8. 13 mei om 12.59?

    Je kunt echt niet anders dan liegen, verdraaien en schelden oude stalker van me?

    Er is maar een die hier als argument (?) de moslims er met de haren bijsleept. Jij op 13 mei om 15:28.

   9. VSH ontmaskert zichzelf nu ook al als homofoob. Weer een totaal respectloze reactie. Met als grond een pseudowetenschappelijke verklaring uit de jaren 60.
    En dan beweren dat anderen hier weleens overcdie schreef gaan.
    Zoek hulp! Wederom!

   10. Ach Jack toch.

    Omdat ik de antropologische oorsprong van homofobie (behoud van de grootte en daarmee de sterkte van clan) geef, ben ik homofoob? Bijzonder!

    Verder geef ik aan dat er mensen zijn die het idee van anale sex smerig vinden. Of dit nu de anus van een man of vrouw is. Zo zijn er ook homofielen zijn die anale sex vies vinden. Zijn dit dan homofobe homoseksuelen?

    Aangezien de wereldwijde bevolkingsgroei niet hard afvlakt, ben ik persoonlijk wel voor een voorstander van homoseksuelen relaties.
    Een vriend van mij is biseksueel (hoewel 66,67% van de relaties die hij had een man betrof, en van de scharrels 80%, en ik hem stiekem meer als homofiel zie). Een paar van mijn grote voorbeelden zijn biseksueel (Bowie, Fassbinder en Carl Lewis). Tot dat ik hoorde dat Fortuyn in zijn Groningse tijd bij de Lage der Aa rondliep om kwetsbare jonge jongens te misbruiken, was ik fan van die man.

    Dus wederom is je beledigende frame van b(bewust?) krom denkwerk.

  2. Oude roestige stalker toch?!

   Echt last van aderverkalking! Je komt zelf met een debiele vergelijking in de reactie waarop ik reageer. (En ja, deze Kalbani vindt dat homoseksuelen dood moeten).

   1. Grappig dat je met de ene post de andere post van je volledig verdraait of ontkent.

 6. Wat mij het meest bevreemd is dat er zo veel en fel gereageerd word op dit artikel, als er iets had gestaan over zoenende hetero’s had er ABSOLUUT geen haan naar gekraaid. Dus zegt dit genoeg over de tolerantie

  1. Zoenende hetero’s zijn nu eenmaal normaal Simon, niet dat ik erop zit te wachten om dat op straat te aanschouwen trouwens. Kerels die elkaar aflebberen worden als afwijkend gezien (en terecht, hoewel Marc daar anders over denkt) en vallen dus op. Tolerantie wordt ons door linkse media opgedrongen.

   1. wat is er afwijkend aan liefde tussen twee mensen? man/man, vrouw/vrouw, man/ vrouw het maakt allemaal niet uit en het is beter dan wanneer mensen elkaar in elkaar slaan en dat zoenende kerels niet normaal zijn in jouw ogen zegt meer dan genoeg over jou beste Pieter

   2. Beschaving wordt je opgedrongen omdat je je anders als een moordende en verkrachtende baviaan zou gedragen Pieter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *