Emotionele verhalen in Open Joodse huizen

Zeventig jaar na de bevrijding van Nederland is 4 mei nog altijd een emotionele dag. slachtoffers worden herdacht en oorlogstijden middels verhalen herbeleefd. Dit gebeurde vandaag op tien verschillende locaties in de binnenstad. Daar werden persoonlijke herinneringen verteld.

De Groningse René de Vries zat jarenlang ondergedoken op verschillende adressen. Hij deelde vandaag zijn verhaal in het rabbinaatshuis van de synagoge.
Het luisterend publiek huiverde bij de eerder getoonde familie foto van De Vries die hij ter afsluiting van zijn verhaal nogmaals toonde. Dit maal waren de gezichten van de weggevoerden wit gemaakt. De Vries heeft veel familieleden verloren en is de oorlog tot op de dag van vandaag aan het verwerken.

Het project werd georganiseerd door het Joods Cultureel Kwartier en de Rijksuniversiteit Groningen.

Deel dit artikel: