Passagier terecht geweigerd volgens Arriva

nieuws
Foto: Andor Heij

De 28-jarige stadjer die afgelopen vrijdag geen papieren vervoersbewijs in de bus kon kopen is volgens Arriva terecht niet toegelaten tot de Qliner naar Drachten. De man wilde een dagretour van 10 euro in de bus aanschaffen maar volgens de vervoerder was dit niet mogelijk omdat het om een versterkingsrit ging.

Een versterkingsrit wordt bij drukte ingezet en papieren kaartjes zijn op deze diensten niet te koop. Volgens Arriva staat dit vermeld bij de voorruit van de bus en kunnen reizigers die zo’n kaartje willen kopen een bus van de reguliere dienstregeling gebruiken.

Bij het incident ontstond een woordenwisseling waarbij de buschauffeur dreigde de politie te bellen als de stadjer de bus niet zou verlaten. Arriva zegt het te betreuren dat de stadjer hierdoor een negatieve ervaring heeft ervaren met de dienstverlening van het bedrijf.

Deel dit artikel: