Nieuw college van gedeputeerden geïnstalleerd

Provinciale Staten hebben woensdagmiddag ingestemd met het nieuwe collegeprogramma, daarna is het nieuwe college geïnstalleerd.

Eelco Eikenaar van de SP, Fleur Gräper van Koolwijk van D66, Henk Staghouwer van de ChristenUnie, Patrick Brouns van het CDA en Nienke Homan van GroenLinks vormen vanaf nu, voor vier jaar, samen met Commissaris der Koning Max van den Berg, het Provinciebestuur. De aardbevingen, de werkloosheid de krimp en duurzaamheid ziet het nieuwe college als de grootste uitdagingen.

Het motto van het nieuwe provinciebestuur is: wie geen vertrouwen geeft kan geen vertrouwen krijgen.”

Deel dit artikel:

 1. Net op tv noord even gekeken. Wat een zielenpoot is die moorlag zeg met zijn commentaar. Hij is blijkbaar vergeten dat de kiezer de PvdA zat is en wat voor puinhoop hij achterlaat. Slechte verliezers bij de pvda.

  1. Zolang er nog mensen op de PvdA stemmen heeft Moorlag de plicht om hun stem te vertegenwoordigen en een kritische oppositie te voeren.

   1. Sinds wanneer is het een plicht. Het nieuwe college is nog niet eens goed begonnen of er komt al kritiek van moorlag terwijl hij zelf de ene na de andere blunder begaan heeft. De uitslagen in maart waren toch duidelijk.
    Praat nu niet over dingen waar je geen verstand van hebt. Jou mening intereresseerd mij totaal niet.

 2. En wie heeft het voetbal in zijn/haar portefeuille ?
  Goed om te weten voor zondag a.s. :

  de blauwvingers strijden tegen mollebonen
  in een faire kamp om de fel begeerde beker
  na afloop zal één ploeg de cup gaan tonen
  dat is de winnaar ,dat is zo vast als zeker .

 3. Mark Boumans noemt in het filmpje de VVD een betrouwbare fractie in de afgelopen jaren. Mag ik ff een teiltje??? Vwb het gasbeleid heeft de partij al het er op aankwam niet anders dan als een mak schaap achter minister Henk Kamp aan gelopen. Overigens net als de PvdVVD, herstel: PvdA. Wat een wanvertoning dit.

 4. En nu al is de inbreng van Groninger Behang nihil.
  Voorspelbaar maar wel teleurstellend voor iedereen die onnadenkend op deze lieden heeft gestemd.
  Inhoudelijk was er ook niets te melden door het gezelschap terwijl ze zich al maanden hebben kunnen voorbereiden op een oppositierol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *