Hugo verlaat FC Groningen na 18 jaar

sport

Hugo Alves Velame verlaat FC Groningen aan het eind van dit seizoen. De 40-jarige Braziliaan was in totaal achttien jaar verbonden aan de club.

Hugo speelde tussen 1997 en 2005 als spelmaker zo’n 250 officiële wedstrijden voor FC Groningen. Daarna werd hij jeugdtrainer. Hij zoekt nu echter een andere uitdaging. FC Groningen gaat vanaf het nieuwe seizoen de opleiding herstructureren. Dit betekent dat er geen zelfstandig B2- en C2-jeugdteam meer is. Hugo kon trainer/coach te worden van het D1-team, maar hij bedankte voor de eer omdat hij een oudere groep wilde trainen.

Hugo was verder ook gastheer in de Euroborg op wedstrijddagen. Bovendien was hij vertrouwenspersoon voor de Spaanstalige spelers, onder wie Luciano, Bruno Silva, Eric Botteghin en niet te vergeten Luis Suarez.

 

Foto: FC Groningen

Deel dit artikel: