Vragen over schoonmaak scholen

nieuws

De PvdA, de SP en de Stadspartij willen dat het college in actie komt om de schoolschoonmakers meer tijd te gunnen hun werk te doen.

In 2011 is in totaal 2500 uur gekort op schoonmaakwerk van de scholen in de stad. Dat betekent dat er schoonmakers zijn die een hele basisschool nu in minder dan 2 uur per dag moeten schoonmaken. Voor een klaslokaal staan 3 minuten en voor een wc 90 seconden. Schoonmakers hebben het gevoel opgejaagd te worden en hun werk nooit goed te kunnen doen. Ouders en onderwijzers klagen dat de scholen vies zijn en steunen de schoonmakers in hun strijd. Schoonmakers, ouders en directeuren van basisscholen zijn in 2011 de strijd aangegaan voor meer schoonmaakuren. In 2012 heeft onderwijsorganisatie O2G2 besloten extra geld in te zetten.

De schoonmakers concluderen aan de hand van onderzoek dat het bedrag dat O2G2 beschikbaar heeft gesteld niet gebruikt is voor extra schoonmaakwerk.  O2G2 laat via de pers weten dat het bedrag wel is overgemaakt. Het schoonmaakbedrijf Effectief weet van niets. De PvdA, de SP en de Stadspartij willen dat de kwestie nu eindelijk eens wordt opgelost. Daarom willen deze fracties dat het college in actie komt. Ze hebben vragen gesteld over de kwestie.