Toch geen nieuwe piano in stationshal Hoofdstation

nieuws
foto: @groningenhc / Twitter.com

De actie voor een nieuwe piano in de stationshal van het Hoofdstation is gestrand. De initiatiefnemers van de actie laten via Twitter weten dat ze geen toestemming krijgen om het muziekinstrument in het gebouw te plaatsen.

De piano die eerder in de stationshal stond is verhuisd naar het station van Leeuwarden centraal. Nachtburgemeester Chris Garrit startte daarom samen met Hotze Hofstra een actie om geld in te zamelen voor een nieuwe piano. In samenwerking met stichting Piamore, die zich inzet voor piano’s in openbare ruimte, werd een exemplaar gevonden. Het ingezamelde geld zou gebruikt worden voor het onderhoud.

De piano zou vrijdag feestelijk geplaatst worden in de stationshal. Het instrument zou misschien wel op het perron mogen staan maar Garrit laat op Twitter weten dat dat geen optie is. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe locatie voor de piano die in de hal zou komen.

Deel dit artikel:

  1. WAAROM wordt er geen toestemming gegeven om de piano te plaatsen en te bespelen? Een probleem met het geluid kon technisch verholpen worden. Er is dus iets anders aan de hand.

    Graag volledige berichtgeving!
    Of laat het na te berichten.

    1. WAAROM wordt er niet eerst bij de NS gevraagd wat de reden is dat die piano is verwijderd? Of het nu wel of niet een goede reden is, vraag eerst naar de oorzaak. Nu zijn ze alles maar gaan regelen en dan is de NS de kwade boeman? Dat lijkt me niet terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *