SP staat op winst

nieuws
Foto: Jasper Tolsma

Volgens een peiling van Maurice de Hond wordt de SP met 7 zetels de grootste partij van Provinciale Staten in Groningen.

De PvdA herstelt zich enigszins en krijgt nu vijf zetels evenals CDA en D66. De VVD krijgt er 4 net als GroenLinks, PVV en de regionale partijen. De ChristenUnie krijgt er 3 en de PvdD krijgt er twee.

Gedeputeerde Staten moeten minimaal 22 zetels hebben. De VVD liet weten niet met de SP te willen samenwerken, en D66 sluit een samenwerking met de PVV uit. Een nieuw college zal dus waarschijnlijk uit minimaal vijf partijen bestaan.

Deel dit artikel:

  1. Blij voor de SP.
    Niet dat ik er op stem, maar beter dan de PvdA… laat staan de VVD en het nogal Scheppingsonvriendelijke CDA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *