Projecten moeten niet ten koste gaan van bereikbaarheid Stad

Grote infrastructurele projecten in de stad moeten niet ten koste gaan van de totale bereikbaarheid van de stad. Met die noodkreet komt de wijkvereniging van de Rivierenbuurt donderdag.

“Groningen staat aan de vooravond van een aantal grote projecten”, zegt Geert Hovingh. “De zuidelijke ringweg gaat op de schop en ook het stationsgebied krijgt een metamorfose. Geweldige projecten! Maar we zijn bang dat de projecten ten koste gaan van de totale bereikbaarheid”.

Kilometersver omrijden
“Kijk naar de plannen voor de Ringweg. Je rijdt straks als een speer door de stad. Maar als je in de Rivierenbuurt moet zijn dan heb je een probleem omdat er minder op- en afritten komen. Datzelfde zie je bij het stationsgebied. Met een nieuwe busbaan wordt het gebied erg bereikbaar voor bus- en treinreizigers. Maar als wij in onze auto naar de binnenstad rijden moeten we kilometersver omrijden.”

‘Waar bemoeit die kerel zich mee?’
Hovingh heeft inmiddels contact gehad met de politiek. “Ze snappen het niet. Ze denken waar bemoeit die kerel zich mee? Ze zijn van mening dat met de plannen de bereikbaarheid juist toeneemt. En dat is waar, maar alleen van bepaalde kleine gebieden en voor bepaalde doelgroepen. Ik vind dat je moet kijken naar het geheel. Samenwerken en ruimer denken.” Hovingh hoopt dat hij de kans krijgt dat aan de politiek te vertellen. “Ze zijn welkom. De koffie en koek staan klaar.”