Gasunie vergroent wagenpark

Vol trots namen ze woensdagochtend de sleutel van hun nieuwe bedrijfswagen in ontvangst, de vijftien medewerkers van de Gasunie. De vijftien nemen deel aan een project van de Gasunie waarbij er groen wordt gereden.

“We hebben een wagenpark van zo’n driehonderd wagens”, zegt CFO Rene Oudejans. “We hebben berekend dat met deze vijftien groengaswagens, die gezamenlijk 390.000 kilometer per jaar rijden, we jaarlijks ongeveer 50.000 kilogram CO2 uit kunnen sparen, en circa 65.000 liter fossiele brandstof. Kortom genoeg redenen om deze proef aan te gaan.”

Een van de gelukkige medewerkers die met een nieuwe wagen mag gaan rijden is Kevin Prins. Prins is gebiedtechnicus bij de Gasunie, wat er op neerkomt dat hij door heel Nederland rijdt voor het onderhoud aan leidingen en installaties. “Hij is wat groter dan de oude bedrijfswagen, hij ruikt nieuw, maar het grootste verschil is toch dat de auto op andere brandstof loopt. En dat zal wel een beetje wennen zijn in het begin.”

De proef duurt vooraleerst een half jaar. “Mochten de resultaten positief zijn dan overwegen we om de rest van het wagenpark ook te vervangen door groene wagens”, aldus Oudejans.