Vrouw opgepakt voor diefstal pinpassen

112

De politie heeft een 20-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor de diefstal van pinpassen en geld bij oudere mensen.

De diefstallen vonden eind mei en begin juni vorig jaar plaats in de wijk Paddepoel, op het Helperplein en in Leek. Later dat jaar werden in Nieuwegein en Assen wederom slachtoffers gemaakt. De vrouw kwam in beeld toen zij met een gestolen pinpas geld bij een betaalautomaat pinde. De beelden werden in september getoond in het programma Opsporing verzocht, waarna zij door kijkers werd herkend.

De vrouw werd drie weken geleden in Deventer aangehouden. Zij bleek betrokken te zijn bij minstens zes zaken van zakkenrollerij en diefstal van geld in Groningen. Ze heeft met gestolen pinpassen duizenden euro’s gepind. De politie vermoedt dat zij samen met anderen meerdere diefstallen heeft gepleegd, en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Deel dit artikel: