Handtekeningenactie ROOD tegen Starbucks in UB

ROOD, de jongerenafdeling van de SP, heeft vanmorgen ongeveer 400 handtekeningen aan de universiteit aangeboden. Dat vanwege de komst van een Starbucks in de Universiteitsbibliotheek. Studenten hebben geen inspraak gehad in de komst van het Amerikaanse koffiehuis. Iets wat niet kan, vindt ROOD.

Studenten tekenden koffiebekertjes. Naast geen inspraak te hebben gekregen vinden veel studenten koffie van Starbucks te duur. Voor een koffie betaal je 2,05 euro en voor een cappuccino ruim 3 euro.

De getekende bekertjes werden vanmorgen door Jan de Jeu, de vicevoorzitter van het College van Bestuur, in ontvangst genomen. Hij zei dat de universiteit geprobeerd heeft een lokale ondernemer te strikken, maar dat is niet gelukt. Ondanks alles is Starbucks alsnog een meer dan goede optie.

Deel dit artikel:

  1. Waarom zouden studenten inspraak moeten hebben? Starbucks is wel duur, maar laat ze maar failliet gaan. Studenten gaan heus geen 2 euro betalen voor een koffie!

  2. Lekker Starbucks laten investeren. Overal zitten de Starbucks vol met studenten en als het niet loopt stoppen ze er wel mee. Mensen die andere koffie willen lopen gewoon even de stad in, maar alle koffietenten zijn nagenoeg zo duur als Starbucks. Als je het niet kan/wil betalen neem je toch gewoon een thermosfles mee, of je drinkt geen koffie. Eigenlijk zie je aan de Starbucks overal hoe het gesteld is met de crisis en studenten, er is helemaal geen crisis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *