Handtekeningenactie ROOD tegen Starbucks in UB

ROOD, de jongerenafdeling van de SP, heeft vanmorgen ongeveer 400 handtekeningen aan de universiteit aangeboden. Dat vanwege de komst van een Starbucks in de Universiteitsbibliotheek. Studenten hebben geen inspraak gehad in de komst van het Amerikaanse koffiehuis. Iets wat niet kan, vindt ROOD.

Studenten tekenden koffiebekertjes. Naast geen inspraak te hebben gekregen vinden veel studenten koffie van Starbucks te duur. Voor een koffie betaal je 2,05 euro en voor een cappuccino ruim 3 euro.

De getekende bekertjes werden vanmorgen door Jan de Jeu, de vicevoorzitter van het College van Bestuur, in ontvangst genomen. Hij zei dat de universiteit geprobeerd heeft een lokale ondernemer te strikken, maar dat is niet gelukt. Ondanks alles is Starbucks alsnog een meer dan goede optie.

Deel dit artikel: