CDA wil duidelijkheid over schooladvies

nieuws
Foto: photl.com/en/237530

De raadsfractie van het CDA wil van het stadsbestuur weten of er ook in Groningen middelbare scholen zijn die het bindend basisschooladvies in de wind slaan.

Uiterlijk 1 maart dit jaar moeten alle basisscholen hun leerlingen uit groep acht een schooladvies geven. Dat advies bepaalt voor welke vervolgopleiding het kind geschikt is. Het resultaat van de citotoets is niet meer maatgevend.

Uit een steekproef van de Onderwijsinspectie blijkt dat in slechts één van de elf regio’s in ons land het schooladvies bepalend is. Veel middelbare scholen verzetten zich tegen de regeling. Het CDA wil weten of er ook in Groningen scholen zijn die zich niet aan de nieuwe wet houden of het bindend schooladvies omzeilen. Volgens de partij is dat niet in het belang van de leerling.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *