“Hengelsportverbod treft 8000 vissers in stad”

De Partij voor de Dieren in Groningen vindt dat het afgelopen moet zijn met de sportvisserij in de stad. Woensdag bespreekt de commissie Beheer en Verkeer van de gemeente een voorstel van die partij om een verbod op jacht en dus ook op vissen in te voeren.

Volgens Marieke Wilschut van de Partij voor de Dieren toont recentelijk onderzoek aan dat vissen ernstig te lijden hebben zodra ze worden gevangen.

Volgens directeur Henk Mensinga van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe zijn er ook onderzoeken die het tegenovergestelde laten zien. De Hengelsportfederatie is fel tegen een visverbod. “Dat zou ruim 8000 vissers binnen de gemeente erg hard treffen”, aldus directeur Henk Mensinga.

Overigens zijn in de stad en provincie ongeveer 52.000 vissers aangesloten bij de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Deel dit artikel:

  1. Laat ik als tijdelijke oud paling visser met grote fuiken, ( voor de kust van Harlingen ) maar ook vooral boot bewoner van de Noorderhaven even iets héél erg duidelijk maken tegen elke visser hier in de binnenstad,. Rot lekker op naar een plek waar anderen er geen last van hebben, in plaats van met jullie geschreeuw en fender loze roeiboten tegen andermans boten aan te gaan liggen of te staan in de zeer vroege ochtenden. En houd op te roepen dat het openbare weg is als een boot bewoner er last van heeft als jullie in zijn woon gebied vertoeven., en ik zal niet voor dit wetsvoorstel zijn. heb nu al een paar hengels gebroken en menig maal op politie bureau me beklag gedaan, en sommige vissers zien me onder tussen als de schrik van.. maar bedenk zelf is hoe het is als ik `s morgens vroeg om 5 uur in jullie voortuin ga zitten schreeuwen tegen oudjes op hun brommers met draaiende motor om tegelijkertijd pens voor me honden te gaan bakken., of iets anders wat vette overlast veroorzaakt

    groetjes een niet vega maar wel strijdlustige bootbewoner die vissers rond z`n boot spuuuuuug zat is

    1. Voor dat jij er kwam wonen waren die vissers daar ook al dus kan je er van uitgaan dat er regelmatig vissers bootjes en ander pleziervaartuigen er zullen vertoeven. Echt tuin kun je ook niet van maken je betaal immers alleen lig geld voor de plek van je boot. Schrik van? Hengels gebroken? Weet wel als je mijn hengel overmidden breek je bootje binnen kortste keren op de bpdim van je haventje lig. Die reactie lok je dan zelf uit. Aan de andere kant kan ik je best geprijpen dat je het stront iritant vind als je al weer een bootje hoor rond dobberen terwijl je op 1oor lig. Maar vriendelijk blikven berijk je vaak meer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *