Vijftal opgepakt voor overval in woning

112
foto: Sammie Lobo / 112groningen.nl

De politie heeft vijf mannen aangehouden in verband met de overval op een 68-jarige vrouw aan de Peizerweg afgelopen augustus. De zaak kwam aan het rollen nadat één van de vijf in de gevangenis over de overval sprak. Hij zat daar voor een ander vergrijp.

Een 28-jarige inwoner van Zevenaar, een 24-jarige inwoner van Delfzijl en een 22-jarige man uit Apeldoorn zijn vermoedelijk verantwoordelijk voor de overval. De Groningse werd in haar woning op een stoel vastgebonden en naar een kluis gevraagd. Die bleek er echter niet te zijn. De vrouw kon in een onbewaakt ogenblik een alarmknop indrukken, waarop de mannen er alleen met een flink geldbedrag vandoor gingen. Vermoedelijk gingen ze richting van Midwolda, want daar werd later een brandende auto gevonden die in Doesburg was gestolen.

Als medeplichtigen werden een 25-jarige inwoner van Groningen en een 24-jarige man uit Zwaag aangehouden, die betrokken waren bij de voorbereiding van de overval.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *