Politie waarschuwt voor inbrekers tijdens feestdagen

nieuws
Kerstboom op de Grote Markt door Femke

De politie waarschuwt voor inbraken rond Kerst en Oud & Nieuw. De tijd waarin het vroeg donker is en veel mensen niet thuis zijn, is erg verleidelijk voor inbrekers aldus de politie. Goede sloten en een goede verlichting kunnen dit voorkomen.

De afgelopen jaren vonden op de decemberfeestdagen in Friesland, Groningen en Drenthe meer woninginbraken dan normaal plaats. In 2013 sprongen de kerstdagen eruit, en in 2012 Oud & Nieuw. De kans om slachtoffer van een woninginbraak te worden is hoger dan op een gewone winterdag.

Op de site van de politie, www.politie.nl, staan tips om inbrekers te ontmoedigen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *