Fakkeloptocht Grote Markt tegen gasbesluit

nieuws
foto: tiegeltuf / Flickr.com - creative commons license

Verschillende burgerinitiatieven en actiegroepen die willen dat de gaskraan in Groningen drastisch dicht gaat, houden woensdagavond een fakkeloptocht op de Grote Markt. De actie zou eerst in Loppersum plaatsvinden, maar is naar Groningen verplaatst omdat minister Kamp in de stad is.

Minister Kamp komt op het Provinciehuis zijn besluit om de gaswinning te reduceren, toelichten. Die stap gaat de actiegroepen echter niet ver genoeg. Zij willen dat er voorlopig niet meer dan 30 miljard m3 gas gewonnen wordt en dat dit in de komende jaren verminderd.

De organisaties roepen iedereen op om om 18.30 uur naar de Grote Markt te komen. Een half uur later trekt de stoet door de binnenstad om te eindigen bij het Provinciehuis.

voor meer informatie: Facebook.com.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *