Alternatief in de maak voor Gerrit Krolbrug

Mocht de Gerrit Krolbrug ook na 12 januari uit de roulatie blijven, dan komt er een tijdelijke brug of een pontje. Dat zegde een vertegenwoordiger van de eigenaar van de brug – Rijkswaterstaat – dinsdagavond toe tijdens een voorlichtingsbijeenkomst.

Bewoners van de wijken De Hunze en Beijum zijn in grote mate afhankelijk van de brug. Fietsers en voetgangers kunnen nu weliswaar gebruik maken van de loopbruggen, maar dat geldt niet voor mensen die slecht ter been zijn. Bovendien kunnen fietsers vanaf 12 januari niet langer over de Noordzeebrug.

Het laatste deel van de oude brug wordt vervangen en het is nog onduidelijk hoe fietsers in de toekomst over de veel hogere brug kunnen. De Gerrit Krolbrug was voorzien als alternatieve route tijdens de werkzaamheden. De brug is echter zo vaak stuk dat er mogelijk grote reparaties nodig zijn.

Deel dit artikel:

  1. Het is gewoon een rampenplan… Die brug ligt er zo vaak uit, dat het ondoenelijk is. Vanaf 12 januari is de Noordzeebrug er ook uit. Voor fietsers heb je dan 2 opties nog: via de sluizen bij het damsterdiep of via het fietspad langs het spoor. De voetgangers- en fietsersbruggen zijn verre van ideaal. Niet alleen voor minder valide mensen, maar ook omdat ze simpelweg glad zijn in de winter.

    Een vervroegde vervanging van de brug zou op zijn plaats zijn, met daarbij de brug iets hoger te maken zodat de plezierjachtjes gewoon onder de brug kunnen doorvaren zonder dat die brug steeds open of dicht moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *