Alternatief in de maak voor Gerrit Krolbrug

Mocht de Gerrit Krolbrug ook na 12 januari uit de roulatie blijven, dan komt er een tijdelijke brug of een pontje. Dat zegde een vertegenwoordiger van de eigenaar van de brug – Rijkswaterstaat – dinsdagavond toe tijdens een voorlichtingsbijeenkomst.

Bewoners van de wijken De Hunze en Beijum zijn in grote mate afhankelijk van de brug. Fietsers en voetgangers kunnen nu weliswaar gebruik maken van de loopbruggen, maar dat geldt niet voor mensen die slecht ter been zijn. Bovendien kunnen fietsers vanaf 12 januari niet langer over de Noordzeebrug.

Het laatste deel van de oude brug wordt vervangen en het is nog onduidelijk hoe fietsers in de toekomst over de veel hogere brug kunnen. De Gerrit Krolbrug was voorzien als alternatieve route tijdens de werkzaamheden. De brug is echter zo vaak stuk dat er mogelijk grote reparaties nodig zijn.