Korfballers Nic. winnen thriller van AW.DTV

Archieffoto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondag twee belangrijke punten gepakt in de Hoofdklasse A. In een ware thriller werd met 25 – 24 gewonnen van AW.DTV.

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd, maar de Groningse korfballers wisten goed in het spoor te blijven. Wel zo goed dat bij rust een 8 – 6 tussenstand genoteerd kon worden in het voordeel van Nic.

Na de rust zou de spanning zienderogen toenemen. Beide ploegen wisten veel kansen te creëren en te benutten. In korte tijd werd de tussenstand op 15 – 14 gezet. Daarna gooiden de Amsterdammers een versnelling bij en kwamen op een 19 – 20 voorsprong. Die voorsprong werd uitgebouwd naar een 20 – 23. De groen-witte krijgers wisten echter koel te blijven en zetten de achterstand in de laatste bloedstollende minuten om in een overwinning.

Door de winst klimt Nic./Alfa College van de derde naar de tweede plaats in de Hoofdklasse A met vier punten uit drie wedstrijden. Volgende week zaterdag wacht de uit-wedstrijd in Amsterdam tegen Rohda.