Gedwongen ontslagen Zorggroep Groningen onvermijdelijk

Gedwongen ontslagen bij Zorggroep Groningen lijken onvermijdelijk. De zorginstelling zit in zwaar weer, waardoor het bestuur verwacht dat niet alle 1100 banen behouden kunnen blijven.

Hoeveel banen er precies verdwijnen is nog onbekend. “Het zullen er niet meer dan honderd zijn,” zegt bestuursvoorzitter Margriet Hommes van Zorggroep Groningen. “Maar hoe het er precies uit gaat zien is nog onbekend. Die balans kunnen we pas begin volgend jaar opmaken.” Bij de Zorggroep Groningen werken momenteel rond de 1100 mensen. Zij verlenen zorg in vijf verpleegtehuizen, waaronder Maartenshof en Innersdijk in de stad. “Kijkend naar de begroting voor volgend jaar kunnen we concluderen dat we een gat hebben van twee miljoen euro. Momenteel zijn we bezig om dat probleem op te lossen.”

Eerder dit jaar werd al bekend dat de nieuwbouw van Innersdijk kleiner zou uitpakken dan van tevoren in de plannen naar buiten was gebracht. Volgens Hommes heeft dat echter niets te maken met de financiële problemen.