“Ik ben ontzettend blij dat ik zijn handtekening heb”

Een beetje zenuwachtig waren ze toch wel. Maar het is dan ook niet niks als de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk langs komt in je klas. “Ik vond het echt heel erg gaaf om hem te onmoeten.”

Het is klokslag elf uur als schrijver Harm de Jonge naar het klaslokaal van groep vijf/zeven loopt op basisschool De Kleine Wereld aan de Celebesstraat. De Jonge kreeg vorig najaar te horen dat hij het Kinderboekenweekgeschenk mocht schrijven, en deze week toert hij door Nederland om te vertellen over zijn boek.

“Vertellen is misschien niet helemaal het juiste woord, het is meer een spreekbeurt wat ik geef”, zegt De Jonge. “Het boek ‘Zestig Spiegels’ dat ik geschreven heb, gaat over een jongen die een beperkte woordenschat heeft maar desondanks toch een spreekbeurt moet houden. Om alles voor elkaar te krijgen beleefd hij een dol dwaas en spannend avontuur.”

“Het is echt een heel mooi boek”, vertelt groep 5-leerling Thijmen. “Ik heb de eerste dertig bladzijden inmiddels gelezen en ik vind het heel spannend.” Sheila uit groep zeven sluit zich daar bij aan. “Ik heb meneer De Jonge ontmoet, ik heb het boek gekregen, en ik heb zijn handtekening bemachtigd. Een geweldige dag!”