Veel bonnen bij controle vrachtwagens

De politie heeft vrijdag bij een controle van vrachtwagens zesmaal geknoei aan de tachograaf geconstateerd. In totaal werden 42 vrachtwagencombinaties gecontroleerd.

Van de combinaties kwamen er 34 uit het buitenland. In zes gevallen werd fraude ontdekt van de tachograaf. Zo was in een aantal gevallen de verzegeling verbroken of had men met behulp van een magneet de schijf bewerkt. Voor een Litouwse transportonderneming was het al de vijfde keer deze week dat ze een bekeuring kreeg vanwege fraude met de tachograaf.

Eén chauffeur kreeg een boete omdat hij onvoldoende rust had genomen. Hij mocht bovendien de komende 45 uren niet rijden. Vijf buitenlandse chauffeurs kregen bekeuringen voor onder andere ondeugdelijke remmen of schokbrekers en voor lading die niet goed was gezekerd. Een Bulgaarse transportonderneming kreeg een boete van 4300 euro in verband met het verrichten van binnenlandsvervoer door een andere Europese lidstaat. Dit is niet toegestaan en de chauffeur moest de trailer dan ook afkoppelen.