Abiant Lycurgus bereidt zich voor op seizoen

sport

De volleyballers van Abiant Lycurgus beginnnen volgende week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aanstaande maandag is de eerste training in het Alfa-college Sportcentrum.

De trainers Arjan Taaij en Gerard Smit zullen op de eerste training nog niet over alle spelers beschikken. Nieuweling Chris Voght maakt op dit moment deel uit van de voorselectie van het Canadese nationale team dat zich voorbereidt op het WK dat in september in Polen worden gespeeld. Indien hij bij de laatste schifting afvalt dan wordt hij rond 19 augustus in Groningen verwacht. Mocht hij in de definitieve selectie worden gekozen, dan zal hij zelfs niet eerder dan eind september beschikbaar zijn. Ook de Nederlandse Nieuw Zeelander Thomas Heijs is er nog niet. Hij is nog bij zijn ouders in Nieuw Zeeland en keert eind deze maand terug in Nederland.

In de eerste twee weken zal er door de selectie alleen getraind worden. Daarna staat het eerste oefenduel gepland op zaterdagmiddag 23 augustus in Leek. In de Rodenburghal speelt Abiant Lycurgus twee wedstrijden tegen de eredivisionisten VCV en Orion. Vorig jaar was Lycurgus ook te gast in deze hal en schotelde het tegen het Duitse Evivo Duren het talrijk opgekomen publiek een spectaculaire wedstrijd voor. Later in de voorbereiding doet Lycurgus in de regio ook Scheemda en Harkstede aan.