Groen op het Stadsbalkon

Voor het Hoofdstation is woensdag een project van kunstenaar/vormgever Merijn Vrij van start gegaan, waarbij groenpaviljoens op het Stadsbalkon zullen verschijnen.

Er komen drie paviljoens, die bestaan uit bloembakken die in een cirkelvorm zijn opgesteld. Daarbinnen worden banken geplaatst en er omheen komen koepels met wilgentenen. Elk paviljoen heeft zijn eigen gewas. In één paviljoen komen bloemen, in de tweede komen druiven en in de derde worden bonen geplant.

Vrij maakt vaker projecten met groen, waarbij het project opgaat in de omgeving. De groenpaviljoens zijn rond, net als de al aanwezige zittingen en openingen op het Stadspaviljoen. Het doel is om meer groen in het stadslandschap te krijgen. Vorig jaar werd Groningen al de Groenste Stad van Nederland en de Stad wil onder andere dit project inzetten om die titel ook dit jaar te krijgen.

Vrij hoeft het niet alleen uit te voeren: hij krijgt hulp van Reclassering Nederland, Strafunit Groningen en assistenten. Hierdoor verwacht hij het project maandag al klaar te hebben, de officiële opening is volgende week vrijdag. Het zal tot en met september op het Stadsbalkon te bewonderen zijn.