Dierenasiel vol met jonge kittens

De dierenasielen in Zuidwolde en Winschoten zitten bomvol met jonge kittens. “Vanwege de zomervakantie is de doorstroom laag, waardoor onze asielen erg vol zijn”, zegt Rony van Geuns van de Dierenbescherming.

Jaarlijks worden er een groot aantal jonge poesjes binnengebracht in de asielen. Normaal wordt er snel een nieuw baasje gevonden of worden ze bij een gastgezin geplaatst, maar in de zomer gaat dat erg moeilijk. “Vooral in het begin van de zomer zitten wij met de handen in het haar”, zegt Van Geuns. “Mensen gaan op vakantie, waardoor ze de aanschaf van een huisdier even uitstellen.”

De Dierenbescherming Groningen vindt het echter belangrijk dat de jonge kittens snel een nieuwe plek krijgen. “Als de dieren beneden de acht weken zijn dan is het niet geschikt om ze in het asiel op te vangen. Daarom zijn we eigenlijk op zoek naar gastgezinnen.” Van Geuns vertelt dat er al een groot netwerk is van gastgezinnen maar dat men toch dringen op zoek is naar nieuwe gezinnen.