Stadsbestuur nog steeds tegen Kamminga-variant

nieuws

Het Stadsbestuur blijft tegen de zogeheten Kamminga-variant voor de verbouwing van de zuidelijke ringweg, ook nadat de plannen voor de tweede keer zijn doorberekend. Wel is het argument veranderd.

De variant moest opnieuw worden berekend, omdat het projectbureau Aanpak Ring Zuid de andere kruisingen afsloot dan Kamminga bedoelde. Het stadsbestuur spreekt daardoor niet meer van een toename van het sluipverkeer door de zuidelijke wijken, maar voorziet problemen bij de aansluiting van Van Ketwich Verschuurlaan aan de A28. In de variant Kamminga kan het verkeer dat uit de richtingen Assen en Hoogezand komt namelijk niet naar De Wijert rijden via de Vondellaan.

Daardoor maken dagelijks zo’n duizend auto’s extra gebruik van de afrit naar de Van Ketwich Verschuurlaan en de Laan Corpus den Hoorn. Onder het viaduct moet daarom een extra rijstrook komen en dat gaat volgens het stadsbestuur flink in de papieren lopen.

Arthur Kamminga zegt blij te zijn met de hernieuwde berekening, maar denkt niet dat een dure aanpassing van het viaduct nodig is. De gemeenteraad bespreekt woensdag alle plannen voor de verbouwing van de zuidelijke ringweg. Dan wordt duidelijk of de variant Kamminga steun krijgt.

Deel dit artikel: