Stadsbestuur nog steeds tegen Kamminga-variant

nieuws

Het Stadsbestuur blijft tegen de zogeheten Kamminga-variant voor de verbouwing van de zuidelijke ringweg, ook nadat de plannen voor de tweede keer zijn doorberekend. Wel is het argument veranderd.

De variant moest opnieuw worden berekend, omdat het projectbureau Aanpak Ring Zuid de andere kruisingen afsloot dan Kamminga bedoelde. Het stadsbestuur spreekt daardoor niet meer van een toename van het sluipverkeer door de zuidelijke wijken, maar voorziet problemen bij de aansluiting van Van Ketwich Verschuurlaan aan de A28. In de variant Kamminga kan het verkeer dat uit de richtingen Assen en Hoogezand komt namelijk niet naar De Wijert rijden via de Vondellaan.

Daardoor maken dagelijks zo’n duizend auto’s extra gebruik van de afrit naar de Van Ketwich Verschuurlaan en de Laan Corpus den Hoorn. Onder het viaduct moet daarom een extra rijstrook komen en dat gaat volgens het stadsbestuur flink in de papieren lopen.

Arthur Kamminga zegt blij te zijn met de hernieuwde berekening, maar denkt niet dat een dure aanpassing van het viaduct nodig is. De gemeenteraad bespreekt woensdag alle plannen voor de verbouwing van de zuidelijke ringweg. Dan wordt duidelijk of de variant Kamminga steun krijgt.

Deel dit artikel:

 1. De dag dat de Groningse geweldenaar Arthur Kamminga zich met wat bekwame vriendin inschrijft voor de Groningse gemeenteraadsverkiezingen, is een prachtdag!

  Hij heeft niet alleen een zeer scherpe, heldere en nuchtere kijk op idiote infrastructuurplannen, maar heeft ook zeer lovenswaardige meningen over het belang van historische en karakteristieke bebouwing voor de leefbaarheid in een stad.

  Wil het gezicht van Van Keulen weleens zien, als Van Keulens keuze voor de bouwers rondom RWS (en partijgenote) en lawaai- en fijnstoffan Schultz Verhagen, betekent dat VVD-er Kamminga met een eigen partij, de lokale VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen gaat verpulveren.

  Met vriendelijke groet

  1. Van Keulen gaat er niet meer over, hij is er maar ongeveer 1,5 jaar verantwoordelijk voor geweest en het was ook niet zijn plan. De aanbesteding volgt pas nadat het plan definitief is, dus de bouwers zijn nog niet bekend. Een drukkere van Ketwich-verschuurlaan gaat te veel files opleveren door alle stoplichten. Zal ook wel een reden zijn voor de bewoners daar om een comité op te richten. Bij dit soort plannen heeft elke aanpassing keteneffecten. Je kunt dan wel bezig blijven met aanpassingen maar uiteindelijk kom er geen klap verder mee. Ik vind het daarom wel begrijpelijk dat er een keer een knoop wordt doorgehakt. Waarom ben je zo unilateraal onkritisch op de plannen van Kamminga VSH? Hij komt met voorstellen die niet volledig doorgerekend zijn, en als dat dan wel gebeurt en er blijken ook nadelen aan te zitten dan bagatelliseert hij die direct. Dat terwijl de nadelen van de huidige plannen door hem en het comité steevast zwaar worden overdreven.

   1. Waarom ik zo unilateraal onkritisch op de plannen van Kamminga ben?

    Misschien omdat jij zo unilateraal onkritisch op de plannen Monstrum en Zuidelijke Fileverplaatsing bent?

    Kan me niet aan de indruk onttrekken dat de aanbevelingen van de commissie Wallage (over overheidscommunicatie), in Groningen door het inzetten van een met belastinggeld betaalde communicatiemedewerker op digitale fora, veel te ver opgerekt wordt.

    Heb liever dat er een mijn inziens een slecht plan via een zuiver proces tot stand komt, dan een (wederom mijn inziens) goed plan via een door corruptie gekenmerkt proces.
    Je kunt me van een verwrongen rechtvaardigheidsgevoel beschuldigen; het doel heiligt de middelen, daar heb ik niets mee. Meer iets voor de PvdA jongens uit de Wolthoorn. Deze boven-ons*-gestelden die deze “moraal” uit de sterk gepolariseerde jaren zeventig nog niet hebben kunnen afschudden.

    Met vriendelijke groet

    * “Ons” is hierbij de in de ogen van de gemiddelde “Groningse” PvdA’er, de met de onderbuik loeiende Stadjer.

   2. Je laat je mening dus afhangen van jouw perceptie over mijn onkritische meningen over het Forum en de Ringweg. Ik heb daar ook wel genuanceerdere meningen over maar die komen niet aan bod door de onzin die mensen er steeds over uit wensen te kramen. Dat staat een constructieve discussie in de weg. Het is voor of tegen en er is geen middenweg. Ik geef dan slechts aan wat de officiële informatie is, omdat ik mij op feiten en niet op aannames baseer. Dat dat voorlichterachtig overkomt, komt omdat de feiten niet stroken met de foutieve gechargeerde aannames die steeds door jou en anderen worden gedaan. Zoals dat ik voor de gemeente zou werken of dat Joost van Keulen dingen met bouwvriendjes bekokstooft of dat de stadswijken vol met files komen te staan of dat de fijnstofuitstoot dramatisch toeneemt. Allemaal aannames die nergens op gebaseerd anders dan een zeer selectieve interpretatie van de cijfers. Uit context en zonder rekening te houden met de verbeteringen. Als alles wat uit de gemeentelijke koker komt zonder pardon als fout en slecht en niet in het belang van de burger wordt bestempelt is er geen ruimte meer voor een genuanceerde discussie en verzand het vrijwel direct in een welles nietusspelletje of een scheldwedstrijd die alleen nog maar om de persoon draait die verdacht of dom over wereldvreemd verklaard moet worden om zijn standpunten onderuit te halen.

  2. Grappig dat VSH zo’n fan is van VVD’er Kamminga.
   De voorspellingen van VSH zullen we maar met een korreltje zout nemen, wanneer eerdere voorspellingen van hem waren uitgekomen dan had de Stadspartij nu veel meer zetels gehad.

   De variant van Kamminga is nogal wat duurder dan het model van RWS cs. Het gewicht van de voor- en nadelen van beide modellen wordt vooral bepaald door de bril waardoor je kijkt.

   1. Fan van de VVD’er Kamminga? Ben om meerdere goede redenen fan van Arthur. Zijn VVD’er zijn is daar geen van.

    Over de GRV2014. Als grote VSH-watcher (wil jij niet mijn biograaf worden?), weet jij vast dat ik nauwelijks verholen kritiek op de zouteloze campagne van de Stadspartij had. Tussen de regels door had ik duidelijk helemaal geen vertrouwen in een goede uitslag.

    Met vriendelijke groet

   2. Klets niet, je had het over een enorme overwinning voor de Stadspartij. En dat bleek gelukkig een slechte voorspelling.

    Kamminga is trouwens een voorstander van de aanpak ZRW en heeft op onderdelen verbetersuggesties. Hij ziet dit niet als een werkverschaffingsproject zoals jij dit project duidt.
    Je hebt niet eens in de gaten dat hij jouw verwrongen opvattingen niet deelt.

    Het lijkt er een beetje op dat je vijanden van jouw vijanden beschouwt als vrienden. Kennelijk heiligt bij jou het doel de middelen. Datgene wat je anderen verwijt doe je voortdurend zelf en je hebt het niet eens in de gaten.

   3. Jack

    Heb meerdere keren (verholen) geschreven dat de campagne van de Stadspartij flut was. Vreemd dat je alles van mij lijkt te herinneren, maar dit niet?

    Waar impliceer ik dat Kamminga mijn ideeën zou delen? Zou een ernstige overschatting van mijzelf zijn!

    Met vriendelijke groet

  3. Marc,

   Bedankt voor je reactie! Je hebt je er niet vanaf gemaakt.

   Toch blijft het me vreemd overkomen dat jij, ondanks de enorme publiciteitsmachine van de Zuidelijke Fileverplaatsing, je toch zo’n halfgare reaguurder als ik – met de nodige inzet van tijd en energie -lijkt te willen “bestrijden”.

   Met vriendelijke groet

 2. Het stadsbestuur heeft al lijnen uitstaan naar toekomstige partners die moeilijk zin om te buigen. Alle bij hen ingediende terzake doende voorstellen vallen onder de noemer loze inspraak.

 3. Gelukkig, dat het stadsbestuur verstandig is en zich niets gelegen laat liggen aan de “verkeersdeskundige” Arthur Kamminga! Die heeft al genoeg verpest in Groningen. Laat hem nu maar eens vrijwilligerswerk doen, dan is hij zinvol bezig!

   1. Arthur Kamminga heeft de tram niet genekt. Dat is toch echt op het conto van Tramkiller Ton Schroor (met hulp van juffrouw Jannie)te schrijven. Hij heeft hooguit voor een hoop ruis gezorgd.

 4. Haha Marc met zulk gedrag in dienst van de gemeente? Dat zou een rel worden als dat uit zou komen zeg. Zelfs al zou het een reintegratiebaan zijn scoort hij toch wel ver onder peil met z’n kwalificaties en schofferingen (zo heb ik ‘m zelfs wildvreemden voor luie werkelozen uit horen maken, maar hij zou zelf toch nooit persoonlijke informatie hier posten?) Ik denk dat Marc zelfs als Stadswacht in Beijum het niet vol zou houden ;-)

 5. Gewoon iemand die zich wat te sterk identificeert met z’n vrienden bij de gemeente? Ik weet het niet, maar ik hoop dat ie de toekomst wat rustiger wordt.

 6. Of was dat Jack dat van die werkelozen? Soms moeilijk uit elkaar te houden. Maar als een communicatie medewerker van de gemeente via dit forum journalisten van RTVNoord heeft lopen zwart maken dan is er iets goed mis bij de gemeente.

 7. alle figuren die zich verschuilen achter de
  ´feiten´ om deze gruwelijke AZR te legitimeren, opgelet. Deze feiten zijn van meet af aan niet anders dan gemanipuleerde prognoses die verantwoordelijk politici en bevolking bang moeten maken teneinde werken uitgevoerd te krijgen die immers deze angst zouden kunnen doen laten verdwijnen.
  Met andere woorden de markt creëert, zoals meestal, de vraag.
  Het zou beter zijn als deze rucksichtslose
  voorstanders van nog meer beton, wijkverkeer, lawaai, stank en fijnstof eens met hun snufferd op de echte feiten gedrukt zouden worden door gewoon eens een middag in de betreffende gebieden rond te lopen en te aanschouwen wat de werkelijke impact van dit plan zal zijn, wat daar aan natuur verloren zal gaan en hoe de betrokken bewoners, scholieren en recreanten in al hun gebleken rechteloosheid nu eigenlijk zelf tegen dit plan aankijken.

 8. Het is een zegen voor de stad wanneer de zuidelijke ringweg voor een groot deel ondergronds komt te liggen.
  Het is onvermijdelijk dat niet iedereen bij dit soort plannen er op vooruit gaat, verkeersstromen zoeken altijd de weg van de minste weerstand. Aanvullende maatregelen kunnen dit soms alleen maar verzachten.

  Van al die tegenstanders (muv Muijzert) heb ik nog nooit een enigszins redelijk alternatief gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *