Kringloopwinkel De Hoogte dreigt te verdwijnen

De Kringloopwinkel in de wijk De Hoogte dreigt te verdwijnen. Het gebouw waar de winkel in is gehuisvest wordt verkocht aan een vastgoedontwikkelaar die er studenten in wil onderbrengen.

De winkel aan de Almastraat opende drie jaar geleden de deuren. Het idee hiervoor was ontstaan op een wijkstemdag. Door de jaren heen is de kringloopwinkel een belangrijke ontmoetingsplaats geworden voor Stadjers uit de wijken De Hoogte, Tuinwijk en Selwerd.

“De gemeente heeft ons initiatief altijd geprezen en gestimuleerd”, zegt een woordvoerder van de winkel. “Maar dezelfde gemeente heeft ons pand De Hamrik nu verkocht aan een vastgoedontwikkelaar en daar zijn we erg verbolgen over.” De medewerkers laten het er niet bij zitten en zijn een burgerinitiatief begonnen waarmee het onderwerp op de politieke agenda wordt gebracht.

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) begrijpt de boze reactie. “Wij hebben het pand indertijd overgedragen aan CareX. Zij hebben drie jaar geleden de huidige winkel de ruimte gegeven. Er is toen afgesproken dat het op tijdelijke basis zou zijn en dat, als een koper zich aandient, wij die kans wel benutten.” Van der Schaaf weet dat de winkel een belangrijke plek vervult in de wijk. “We zullen er als gemeente alles aan doen om een nieuw onderkomen in de buurt voor de winkel te vinden.”