BBC filmt op en over Engelse Kamp

nieuws
foto: facebook.com/Noordelijk.Scheepvaartmuseum

De BBC maakt eind juni opnames op het Engelse Kamp. De Britse omroep maakt een documentaire in het kader van de Eerste Wereldoorlog die honderd jaar geleden begon. Tijdens die oorlog waren Engelse militairen in Groningen geïnterneerd bij Helpman.

Zo’n 1500 Engelse militairen kwamen in 1914 naar Groningen, nadat zij de Slag om Antwerpen hadden verloren en de grens over waren gevlucht. Zij bleven in Groningen tot het eind van de Eerste Wereldoorlog in 1918.

Over de geschiedenis van het Engelse Kamp is dit jaar al een boek verschenen en ook is er een tentoonstelling in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Die is wegens succes met een maand verlengd tot en met zondag 6 juli. Ook voor activiteiten rond de tentoonstelling zoals rondwandelingen worden goed bezocht.

Zie ook: “Ik betwijfel of alles over de Eerste Wereldoorlog in Nederland al is geschreven.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *