“Wij zitten vandaag op het mooiste stembureau”

nieuws
foto: Arjan Kamphuys

Groningen is donderdag in de ban van Europa. Om 07.30 uur gingen de deuren van de stembureau’s open voor de Europese verkiezingen. “Het loopt nog niet storm, maar het loopt gelukkig wel door.”

Eén van de locaties waar gestemd kan worden is de dependance van de Nassauschool aan de Graaf Adolfstraat in de Oranjewijk. “We zitten hier op een erg mooi plekje”, vertelt een medewerker van het stembureau. “We hebben uitzicht op het schoolplein met de spelende kinderen en het aantal mensen dat komt stemmen valt mij tot nu toe alleszins mee. Ik heb in ieder geval nog geen tijd gehad om de krant te lezen.”

Een vrouw van middelbare leeftijd heeft zojuist haar stemformulier in de bus gedaan. “Ik vind het behoorlijk moeilijk”, zegt ze. “Er zijn veel partijen die meedoen, en als je stemt op een bepaalde partij stem je automatisch ook op een gelieerde partij in het buitenland. Maar ik stem toch, want dan heb ik ook recht van spreken.”

Luister naar een reportage van verslaggever Sebastiaan Scheffer:

Deel dit artikel: