‘Treinverbinding met Duitsland staat boven aan mijn agenda’

De VVD wil graag met hulp van Europese subsidies voor een goede verbinding van Groningen met Bremen zorgen. Dat zegt Maarten Smit, kandidaat voor het Europees Parlement. De VVD’er was maandag in Groningen op campagne.

Samen met partijgenoot en Tweede Kamerlid Betty de Boer stapte Smit op het Hoofdstation in de trein naar Leer. Volgens Smit zou verbetering van dit traject de eerste stap zijn in een snellere verbinding naar Bremen.

Of Maarten Smit in het Europees Parlement komt weten we 22 mei.

Deel dit artikel:

 1. Onlangs was er een kandidaat Euro Parlementarier van het CDA die pleitte voor de Zuiderzeelijn, vanuit Groningen gezien de andere kant op richting randstad.
  Allemaal mooie plannen, maar na de verkiezingen weer snel vergeten denk ik. En anders worden ze wel weer afgeschoten zoals de tram, 2 jaar geleden.

  1. Nu de brug over de Eems kapot is, zal verbetering van de lijn nog wel even op zich laten wachten!
   5 jaar zal het duren voor de brug is hersteld zo zijn de eerste berichten.
   Wel erg lang! Het toont eeder aan hoe weinig prioriteit deze lijn in Duitsland heeft.
   Dat ziet er niet goed uit voor Groningen.

 2. Het is goed vertoeven in het Europees parlement. 10 000 euro per maand. Onkostenregeling 4300 euro per maand. 300 euro voor elk als aanwezigheidspremie in het parlement. Slechts 10% als bijdrage voor de pensioenpremie. Rest 90% wordt aangevuld. Tel uit je winst!

  Is de politiek nog iets vanuit het hart?! Of gewoon een ordinaire verrijkingsmachine.

  De VVD komt alweer met verkiezingsleus en maakt daarvij een afweging tussen alle minimumlonen van alle lidstaten. Helaas vergeet met het torenhoge secondaire en dat zijn de lasten van Nederland.

  Tevens, maakt politiek Nederland zich op voor de bescherming van onze pensioenen.

  Ik ben hier zo woedend over; Je vraagt je af waar politiek Nederland destijds mee akkoord is gegaan terwijl een stevige meerderheid via referendum tegen heeft gestemd.

 3. de man wordt aangeprezen door Betty omdat ie zo goed weet waar abraham de europese mosterd haalt. dat zegt toch al genoeg/alles?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *