Rehwinkel: “Er wordt met twee maten gemeten”

Volgens Peter Rehwinkel meten de media en de politieke partijen met twee maten. Dat zegt Rehwinkel tegen OogRtv. Er is tumult ontstaan nu blijkt dat hij geen baan zal krijgen als rampencoördinator bij het UCLG een wereldwijde verenigingen van gemeentes. Hij zei zijn burgemeesterschap op voor die baan. Rehwinkel maakt nog steeds gebruik van de wachtgeldregeling.

Door: Ecco van Oosterhout

“In het hele land zijn er mensen die wachtgeld hebben en ook vrijwilligerswerk doen, van diverse politieke partijen.” Rehwinkel zegt dat hij pas in november, toen hij al weg was als burgemeester van de stad, te horen kreeg dat hij misschien niet benoemd kon worden als coördinator bij rampen omdat hij geen burgemeester meer was. “Binnen het UCLG werd daar verschillend over gedacht. In Istanbul zag men dat anders dan in Barcelona. In Rabat, waar ik gevraagd ben voor die functie, heb ik daar ook niets over gehoord.”

“Ik heb toen, daarna, in de loop van november gezegd dat ik mij dan breder moest oriënteren op de arbeidsmarkt. En dat is wat ik nu doe.”