Kandidaat Europarlementariërs steggelen over EU

Bij een debat in het Provinciehuis over Europa was er donderdag maar één partij echt tegen de Europese Unie: dat was de PVV. Verder waren alle partijen op hun eigen manier vóór de EU. Alle deelnemers aan het debat waren Groningse kandidaten voor het Europees Parlement.

De verschillen zaten in details. Zo waren het CDA en de ChristenUnie fel tegen de korting op de landbouwsubsidies die de Europese Unie geeft, terwijl D66 en de Partij voor de Dieren deze subsidies graag een kopje kleiner willen maken.

De PVV was de vreemde eend in de bijt. Volgens de Partij voor de Vrijheid doet Nederland er goed aan zo snel mogelijk uit de EU te stappen. Dit stuitte tijdens het debat op veel verzet van de andere partijen.

Op 22 mei gaan de stemlokalen open, dan zijn de verkiezingen voor het Europees parlement.