Extra geld Martiniplaza niet vanzelfsprekend

nieuws
foto: Roel Breet

De gemeenteraad van Groningen is niet, zonder meer, bereid om 6,6 miljoen euro op tafel te leggen voor achterstallig onderhoud van Martiniplaza.

Alle raadsfracties willen meer duidelijkheid over de kosten die gemaakt moeten worden om het complex ‘in de lucht te kunnen houden.’ Bij de verzelfstandiging van het complex is onvoldoende geld meegegeven voor onderhoud. Martiniplaza heeft zelf geld in onderhoud geïnvesteerd maar dat blijkt nu onvoldoende te zijn. Ook wil wethouder Joost van Keulen (VVD) geld voor onderzoek naar de noodzakelijkheid van Martiniplaza, vormen van samenwerking met de Stadsschouwburg en de Oosterpoort en een eventuele verplaatsing naar het stationsgebied.

De gemeenteraad wil meer duidelijkheid en praat er nog over in haar eerstvolgende vergadering. Van Keulen zei: ‘We zijn enig aandeelhouder van Martiniplaza en dat schept een andere verantwoordelijkheid.’