Forward wint, maar nog geen kampioen

GSAVV Forward heeft zondagmiddag op eigen veld met 3-0 gewonnen van HSC uit Sappemeer.

Bij verlies van stadsgenoot en titelconcurrent Helpman zouden de Groninger studenten kampioen worden van de zondag 3e klasse C. Helpman wist echter met 2-0 te winnen uit bij ZNC in Zuidbroek.

Forward kwam na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nick Breukelman. In de eerste helft hadden de bezoekers weinig in te brengen, maar na rust werd er beter gecombineerd. Forward was echter beter en kreeg meer kansen. In de 70e minuut breidde Mark Gelling de score uit voor de Groningers.  Nadat Breukelman vijf minuten later in het strafschopgebied werd gevloerd, kreeg Kuipers van HSC zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Nick Breukelman benutte zelf de strafschop en bepaalde daarmee de 3-0 eindstand.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg van Dirck-Jan van Strien aan 1 punt genoeg voor het kampioenschap. Stadsgenoot en titelconcurrent Helpman staat zes punten achter en kan bij misstappen van Forward in theorie ook nog aanspraak maken op het kampioenschap. Zondag 4 mei gaat Forward op bezoek bij ZFC in Zuidlaren en krijgt Helpman bezoek van ASVB uit Bijlham.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *