Fietsparkeersysteem Stadsbalkon wordt gerepareerd

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het kapotte fietsparkeersysteem in het Stadsbalkon wordt gerepareerd. Dat laat spoorbeheerder ProRail weten. “Over twee weken hopen we klaar te zijn.”

Het systeem werd in 2012 in gebruik genomen. Dankzij displays kunnen Stadjers die hun fiets in het balkon parkeren, zien in welke sectie nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Het systeem raakte echter al snel defect. De laatste tijd gaven de displays standaard ‘0’ aan.

“De afgelopen vier maanden zijn we bezig geweest met het verbeteren van het systeem”, vertelt woordvoerder Jouke Schaafsma van ProRail. “Groningen is één van de pilot-locaties van ons systeem, en al snel bleek dat de functionaliteit van het software- en beheersysteem onvoldoende was. We zijn vervolgens begonnen met een update, en hopen dat het systeem over twee weken weer werkt.”

Dat de displays nu standaard op ‘0’ staan is ook bij Schaafsma bekend. “We hebben er voor gekozen om de stalling gewoon open te houden, terwijl we het systeem verbeteren. Dat de displays nu aangeven dat er geen plek is, is vervelend. Toch hebben we echter de indruk dat het niet tot problemen leidt.”

Het fietsparkeersysteem helpt de beheerder van de stalling de langstallers makkelijker te vinden en deze te verwijderen. Aan de update zijn geen extra kosten verbonden.